Red Wings roepen voormalig nr. 8 terug

 De Red Wings kondigden vrijdag aan dat ze center Marco Kasper van AHL Grand Rapids onder noodomstandigheden. Er is geen overeenkomstige transactie nodig met een open plek op het 23-man roster. Toch suggereert de verplaatsing dat er een blessure of andere afwezigheid op komst is voor één van Detroit’s 12 aanvallers op het actieve roster, die allemaal van de partij waren in het 5-2 verlies van donderdag tegen de Rangers.

Kasper, 20, was de achtste keus van de 2022 draft, een klasse die tot nu toe slechts twee spelers heeft opgeleverd met meer dan een heel seizoen NHL-ervaring in Montreal’s Juraj Slafkovský en Utah’s Logan Cooley. De Oostenrijkse center ging een beetje voor zijn verwachte 10e-20e plaats en hij moet nog steeds zijn aanvallende spel blijven ontwikkelen als hij zo’n hoge selectie wil rechtvaardigen. Hij is echter op de goede weg om dit seizoen te beginnen, met een doelpunt en een assist in twee wedstrijden voor Grand Rapids na beperkt te zijn tot 35 punten (14 G, 21 A) in 71 wedstrijden in zijn eerste campagne met de farm club vorig seizoen.

De eenmalige winnaar van de Champions Hockey League met Rögle BK van de Zweedse Hockey League heeft tot nu toe slechts één NHL-optreden op zijn naam staan, bijna 15 minuten met een schot op doel en drie treffers tegen de Maple Leafs op 2 april 2023. Alles wijst erop dat hij dat aantal zaterdag tegen de Predators zal verhogen.

Desalniettemin blijft Kasper een uiterst cerebrale center met de defensieve kant van een betrouwbare bottom-six spil in een worst-case scenario voor zijn ontwikkeling. Hij was een van Detroit’s laatste uitvallers van het trainingskamp en zou dit seizoen meerdere keren in de NHL te zien moeten zijn, zelfs als hij zich pas volgend seizoen of daarna als fulltime vaste waarde op het roster vestigt.

Comments

Popular posts from this blog

Rapport: NBA dringt aan op gokverandering na Jontay Porter-schandaal

Mapua debutant gebruikt eerste ronde ellende als motivatie

Elijah Wood & Nell Fisher zoeken naar de Canterbury Panter in Bookworm Poster